פירות

פירות עשירים בויטמינים, מינרלים, נוגדי חמצון וסיבים. הסיבים המסיסים בפירות מייצבים סוכר בדם, נותנים תחושה של שובע, שולטים בתחושת הרעב ואף יכולים להוריד את רמת הכולסטרול ולחץ דם. חוץ מזה, זה עוזר למתן את הסוכרים בדם על ידי האטת קצב ספיגת פחמימות לדם שלכם אחרי ארוחות, מה שיכול להפחית את סיכון לסוכרת מסוג 2  ולעזור לשמור על מצב הרוח שלכם ועל רמת אנרגיה יציבה. סיבים מסיסים מוסיפים נפח למזון שלכם, כך שאתם יכולים לאכול יותר ממנו מבלי להוסיף קלוריות מיותרות.

 

אתם יכולים לחשוב על פירות כ"מאכלים עסיסיים," שכן הם מורכבים בעיקר ממים. פירות טריים וקפואים ואחרים שיש להם תכולת מים גבוהה נוטים להיות דלים בקלוריות, שכן כל המים מוסיפים נפח ומדללים את הקלוריות.הסיבים גבוהים וכמות המים בפירות הטריים מסייעים למלא אתכם בעלות קלוריות מינימאלית.
 

 

לקריאה נוספת: בר פירות